میوانی بهرێز:بۆ ئهوهی بتوانی سوود له بهستهرهكانی ئهم یانهیه وهرگری سهرهتا پێویسته خۆت تۆمار بكهیت ، كه بهچهند ههنگاوێكی ئاسان ئهنجام دهدرێت.
ئاگاداری :- بۆ رودانی ههركێشهیهك پهیوهندی بكهن به ئیمێلی یانه ( Ysm21.Net@Hotmail.com ) یان پهیوهندی بكهن به ژمارهی مۆبایلی یانه ( 009647501182121 ) ... لهگهڵ ڕێزماندا .
| بابهت |
|---|
|
› جێگیر: تهنها بهوێنه وڵام بدهوه!! » رابهر » وهڵامهكان: 5 » جاری بینراو: 42 » ئهمڕۆ 14:56:10
› بچــــــــــــووكترین پەلەوەری دنیـــــــــــــــا...... » رابهر » وهڵامهكان: 4 » جاری بینراو: 22 » ئهمڕۆ 14:13:44
› بهشی شهشهمی "بانوو": بۆخۆتم بسازێنه » MARYAM » وهڵامهكان: 3 » جاری بینراو: 29 » ئهمڕۆ 14:08:27
› بهوێنه. بـهرازیل به سێ گۆڵ له تیپی دووهمی بهرشلۆنهی بردهوه » رابهر » وهڵامهكان: 4 » جاری بینراو: 28 » ئهمڕۆ 14:06:39
› ئـهنجامی یـارییهكانی پاڵاوتنی یۆرۆی 2012 » رابهر » وهڵامهكان: 1 » جاری بینراو: 5 » ئهمڕۆ 14:03:57
› وێنهی كچێك تهنها به " دۆت - داش - سلاش " ( ./:،" ) !! » رابهر » وهڵامهكان: 8 » جاری بینراو: 60 » ئهمڕۆ 13:59:47
› نوكته يه كي زؤر خؤش » رابهر » وهڵامهكان: 9 » جاری بینراو: 61 » ئهمڕۆ 13:47:38
› جێگیر: نوێترین وێنهی سهرههنگ موحسین 2010 . » awin » وهڵامهكان: 31 » جاری بینراو: 706 » ئهمڕۆ 13:38:30
› ( كـــاریـن ) » awin » وهڵامهكان: 5 » جاری بینراو: 41 » ئهمڕۆ 13:31:17
› سڵاووووووووووووووو » ROJ » وهڵامهكان: 8 » جاری بینراو: 67 » ئهمڕۆ 12:53:27
|
پهڕهكان: 1 2

رابهر نووسی:
بابهتێکی جوانت وروژاندوه کاک عمر...
سهرهتا سهبارهت به بهشی یهکهم که باس له دهست خۆشیهکه دهکهیت بهرای من ئهم ڕهخنهیان تا ڕادهیهکی زۆر له جێگهی خۆیایهتی بهڵام ههندێک بابهتیش ههیه بابهتهکه محدوده و ههر ئهویه که باس کراوه ئیتر لهو کاتهدا ئهندام ناتوانیت شتێکی زیاتر بنوسێت چونکه زانیاریهکان و نوسینهکه ههقی تهواوی داوه به بابهتهکه بهڵام ئهمه ئهو ئهوه ناگرێتهوه که بڵیم ههموو بابتهکان بهڵکو مهبهستم چهند بابهتێکه.
وه سهبارهت به خاڵی دووهم بێگوومان ههر ئهندامێک حهزی له بوارێکه و له بوارێکدا شارهزای ههیه بۆیه ئاسایه ئهگهر لهو بوارهدا زیاتر چالاکی ههبێت
و شت بنوسێت تیایا بهڵام ئهمهش ئهوه ناگهیهنێ بهشهکانی تر ههمووی اهمال بکات وازیان لێبێنێت.
دهست و پهنجهکانت بێ ئێش بێت ئینشا الله .
بهلام من بۆخالی دوهم دهلێم زۆربهی بهشهکانی یانه زۆر سادهو سانان دڵنیام ههموو ئهندامان شارهزاییان له زۆربهی بهشهکان ههیه بهلام خۆیان له چهند بهشێکی دیاری کراو خهیک دهکهن .
سوپاس بۆ سهرنجهکانت .
لـێـره نـیــه

- Sirwan - نووسی:
سڵاو كاك عمر گیان ...
سهرهتا زۆر زۆر به خێرهاتنهوهت ئهكهم بۆ یانهكهی خۆت .. به ڕاستی بێ تۆیی دیاربوو ..
* سهبارهت به رهخنهكهت، من ئهڵێم: سهد له سهد گلهییهكهت به جێیه .. زۆرم لا سهیره كه ئهندامێك بهبێ خوێندنهوه دهستخۆشی ئهنوسێت! ئهی ئهگهر ئهو بابهته دژه كۆمهڵایهتی یان ئایینی یان مرۆڤایهتیهكی تیابوو ؟؟؟! من ئهڵیم نهخوێندنهوهی زۆر باشتره.
* هیوادارم ئهم ڕهخنه و گلهییانهت جێی خۆی بگرێت و كاریگهری ئیجابی ههبێت .
دیسان ئهڵێم ڕهخنهكانت زۆر به جێیه ..
زۆر سوپاست دهکهم کاک سیروان چاوی منیت زۆر بهرێزیت .
سوپاس بۆ پشتگیری تۆ و ههموو ئهو ئهندامانهی وهلامیان داوهتهوه .
چاومانی ![]()
لـێـره نـیــه

دهست خۆش !
له یاساکانی یانهوه: پێویسته سهردێر گونجاو بێت.
بابهتهکهت پێکهناوی کردووه، بۆ ؟!
لهبابهتهکهتدا، زۆر حهزدهکهین وابووا وهکوو دهڵێی پهیام نووسین بۆ بابهت سهبارهت به بابهتهکه بووا بهڵام وای لێ نایهت!
بابهتاکان زۆرینهیان کۆپی کراون له شوێنهکانی ترهوه و لێره دادهنرێن.
ئهندامانی یانهی سهرههنگ موحسین لهبهر خاتری سێ چوار بهش بهشهکانیتریان پشتگوێ خستووه
ئهرێ بۆ ؟ دیاره سودیان نیه ههههههه بهخوای بهس حهزمان له بهشی وهرزش و قسهی بێماناو هۆنراوی عهشق و غرامیاته .
من که سهردانی یانه دهکهم بێگومان لهبهر شتێک سهردان دهکهم جا بهشێک بێت بابهتێک بێت یاخود کهسێک بێت ئهمه حهزی ئهندامه نابێ ڕێگری بکرێت، من ناتوانم سهردانی ههموو بهشهکان بکهم و ههموو بابهتێک ببینم، ئهمه کاری چاودێره ![]()
سهرکهوتووبیت.
لـێـره نـیــه

ALONE HEART نووسی:
دهست خۆش !
له یاساکانی یانهوه: پێویسته سهردێر گونجاو بێت.
بابهتهکهت پێکهناوی کردووه، بۆ ؟!
لهبابهتهکهتدا، زۆر حهزدهکهین وابووا وهکوو دهڵێی پهیام نووسین بۆ بابهت سهبارهت به بابهتهکه بووا بهڵام وای لێ نایهت!
بابهتاکان زۆرینهیان کۆپی کراون له شوێنهکانی ترهوه و لێره دادهنرێن.ئهندامانی یانهی سهرههنگ موحسین لهبهر خاتری سێ چوار بهش بهشهکانیتریان پشتگوێ خستووه
ئهرێ بۆ ؟ دیاره سودیان نیه ههههههه بهخوای بهس حهزمان له بهشی وهرزش و قسهی بێماناو هۆنراوی عهشق و غرامیاته .من که سهردانی یانه دهکهم بێگومان لهبهر شتێک سهردان دهکهم جا بهشێک بێت بابهتێک بێت یاخود کهسێک بێت ئهمه حهزی ئهندامه نابێ ڕێگری بکرێت، من ناتوانم سهردانی ههموو بهشهکان بکهم و ههموو بابهتێک ببینم، ئهمه کاری چاودێره
سهرکهوتووبیت.
شاخهوان گهر سهردێرهکه وا نهبوایه ئهندامان بهم جۆره سهیریان نهدهکرد لهمن باشتر ئهزانیت .
وه پێویستی نهدهکرد جهنابتان بنوسی له یاساکانی یانهوه ، راستهوخۆ یاساکهت هێنابا لێره بتنوسیبا .
بابهتهکهم پێکهناوی یان پێکهنیناوی ؟ گهر مهبهستت پێکهنینه . ئهوا باشتره لهوهی قسهکانم وهک بهرد رهق بێت و زل بێت . که لهخۆم نهوهشێتهوه . لێم تێدهگهی وانیه ؟
سهردێرهکهم وا نوسی ، رێز له پێشنیارهکهت دهگرم بهلام گهر بهدڵت نیه با وای لێبکهین که تۆ دهتهوێت .
سهبارهت به کۆپی کردنی بابهت ، بابهتهکهی من کۆپیه یان بابهتهکانی یانه به گشتی . پێویسته رونی بکهیهوه نهک بهم جۆره .
بێگومان نهک تۆ ههموو کهسێک که سهردانی ههر شوێنێک بکات بێ مهبهست سهردانی ناکان دیاره ئێمه بۆ سهیر کردنی ستایل و زانینی ژمارهی ئهندامان سهردانی ئهکهین . من رێگریم له هیچ کهسێک نهکردوه بهلکو پێشنیارم کردووه بۆ باشتر کردنی یانه . جا ئهوهی جێبهجیی بکات ئهوا له بهرژهوهندی یانهیه نهک عومهر مهسیفی . باشه که دهزانی ئهمه کاری چاودێره بۆ ئهم ههموو نوسینانهت ئاراستهی منت دهکرد بۆ یهکسهر به بهرێوبهرایهتیت رانهدهگهیاند بۆ ئهوهی بابهتهکهم بسرنهوه .
ئهدی برای بهرێزم بۆ جاری داهاتو وا بکه شاخهوان شێروانی .
ههندێک شت ههن لهدهرهوه که دهبێت ئهم جۆره پێشنیارو رهخنانه تهنها لهژێر فهرمانی جهند کهسانێکی دیاری کراو بێت بهلام لێره وانیه . کهسێکی ئاسایی دهتوانێت دهری ببرێت . بزانه مهبهستم چیه تێبگه .
لـێـره نـیــه

ئهوهی نووسیم ئهوه گرنگه که لێم تێبگهی مهبهستی من ئهوهبوو که حهزم دهکرد ئهو شتانهی تۆ دهیڵێی وابووا بهڵام وای لێنایهت، ئهوهی دامنابوو یهکێک بوو له یاساکانی یانه شتێکم زیاد نهکردووه، من که باسی بابهتی کۆپیم کردووه مهبهستم ئهم بابهتهو بابهتهکانی تری تۆ نهبوو بابهتهکانی تۆم بینیوه که زۆرینهی خۆت ئامادهت کردووه ئهمه شێوازه بابهتانه جوانن، بهڵام من باسی بابهتهکانی یانه بهگشتی ـم کرد بهتایبهتی بابهته وهرزشییهکان کاتێک بهستهری یانهم بۆ هاوڕێیهکم نارد گووتی بابهتهکانی ماڵپهری ..... ههموو لهوێن!! ![]()
سهبارهت به سهردێر باشتر دهبوو گهر سهردێر گونجاو بووا بۆ جاری داهاتوو سهردێر دروست بنووسه برای بهڕێزم!
ئهوهی منیش دهیڵێم له بهرژهوهندی یانه دایه ئهگینا بۆمن هیچ سوودی نییه چوونکه لهوانهیه تهنها یهک دوو ڕۆژی تر کاتی سهردان کردنی یانهم ههبێت.
بژین.
لـێـره نـیــه

سةرةتا دةستةكانت خؤش بيت برام بؤ ئةو راو بوجونانة و بيشنيارة ’’
ئةوةى راستى بيت برام لة هةموو يانةكان بابةتى كؤبى كراوة هةر زياترة لة بابةتى تايبةت بة ئةندام كة هى خوى بئ ,, هةروةها بؤ سةردانى كردن و بيشت كوئ خستن بةشةكان .. ئةوش دةكةريتةوة سةر ئةندام ,, كة حةز لة ج بةشيك دةكات وا بج بةشيك زور دةخويبنيتةو جونكة ئيمة ناتوانين زورى لة كةسيك بكةين كة خوى حةزى لئ نةبئ بلين دةبئ تو لة هةموو بةشةكان بةشداريت هةبئ و بابةت دابينت ئةمة شتيكى حةق و راستية برام ,,من بيشارةكانى توم زور بئ جوانة و انشاء اللة ئةوةى لة توانم دا بئ بةشدارى دةكةم لة هةموو بةشةكان بةلام بة مةرجئ بابةتةكة جوان و ريك و بيك نوئ بيت ,,
دووبارة دةستةكانت خؤش بيت بؤ بيشنارةكانت بة راستى بيشنيار و راو بوجونى جوانت هةية ..دلنيام جةنابت بؤ بيشكةوتنى يانة ئةو بيشنارت كردةوة
بة هيواى سةركةوتن بؤ بةريزت
دواترین جار دهستكاری كراوه لهلایهن Ledwan _ s (2010-06-28 01:32:37)
لـێـره نـیــه

سه ره تا به خیڕ بێیته وه ![]()
پێشنیاره که ت جوانه .
بۆ ئه وه ی ئه ندامان سه ردانی هه موو به شه کان بکات منیش وه ك ئه ندامان ئه ڵێم
ئه مه ئه که وێته وه سه ر ئه ندامه که خۆی،، به ڵام من به داخه وه ئه وه ی ئه ی بینم له یانه،
چه ند ئه ندامێك بابه ته که ی لا جوانه به س رقێك له دڵی هه یه به ژدار نابێت له بابه تی ئه ندامه که
ئه و ئه ندامه ی که که سێك له بابه تی به ژدار نابێت به دڵنیایه وه ئه ویش له بابه تی ئه و ئه ندامه به ژدار نابێت
به مه ش بابه ته کان په یامیان که متره و ئه ندام تاقه تی نابێت به په رۆشه وه بابه تی نوێ و جوان بڵاو بکاته وه بۆیه
ئه وانه ی ئێستاش به شداری ئه که ن هه ندێکی زۆریان ئه ندامی تازه ن و ته نها به ده ست خۆشیه ك په یامێك به جێده هێڵن
گه ر ئه ندامه کۆنه کانمان به خۆشحاڵی له زۆرینه ی بابه ت به ژدار بن و سه رنج و ڕایه ك ده ر ببڕن
ئه ندامه تازه کانیشمان هه مان شێوه ده بن له و بڕوایه م یانه زۆر جوان و خۆش ئه بێت ،
کاتیک هاتیته یانه به په رۆش بیت بۆ بابه تێك و په یام نوسینێک و بڵاو کردنه وه ی بابه ت .
به ڵام له و بڕوایه شم چه ندێك پێشنیار و قسه له سه ر ئه م شتانه بکرێت باش نابێت یانه ..![]()
دواترین جار دهستكاری كراوه لهلایهن Vinos (2010-06-28 18:58:53)

لـێـره نـیــه

ALONE HEART نووسی:
ئهوهی نووسیم ئهوه گرنگه که لێم تێبگهی مهبهستی من ئهوهبوو که حهزم دهکرد ئهو شتانهی تۆ دهیڵێی وابووا بهڵام وای لێنایهت، ئهوهی دامنابوو یهکێک بوو له یاساکانی یانه شتێکم زیاد نهکردووه، من که باسی بابهتی کۆپیم کردووه مهبهستم ئهم بابهتهو بابهتهکانی تری تۆ نهبوو بابهتهکانی تۆم بینیوه که زۆرینهی خۆت ئامادهت کردووه ئهمه شێوازه بابهتانه جوانن، بهڵام من باسی بابهتهکانی یانه بهگشتی ـم کرد بهتایبهتی بابهته وهرزشییهکان کاتێک بهستهری یانهم بۆ هاوڕێیهکم نارد گووتی بابهتهکانی ماڵپهری ..... ههموو لهوێن!!
سهبارهت به سهردێر باشتر دهبوو گهر سهردێر گونجاو بووا بۆ جاری داهاتوو سهردێر دروست بنووسه برای بهڕێزم!
ئهوهی منیش دهیڵێم له بهرژهوهندی یانه دایه ئهگینا بۆمن هیچ سوودی نییه چوونکه لهوانهیه تهنها یهک دوو ڕۆژی تر کاتی سهردان کردنی یانهم ههبێت.
بژین.
بمبوره که لهیهک دوو شت ههله تێگهیشتم . سوپاس بۆ روونکردهوهت.
من ههوهل دهدهم ههموو کات سهردێرێکی گونجاو لهگهل ناوهرۆک بدۆزمهوه بۆ بابهتهکانم . بهلام ئهمجاره سهردێرهکهم حهقی تهواو نادات به ناوهرۆکی بابهتهوه . ههروهک ئاماژهت پێداوه ههولدهدهم بۆ داهاتوو سهردێری گونجاو بدۆزمهوهو بینوسم . بهلام ئهمجاره زۆر شت ههبوو نهدهکرا بۆیه وام نووسی .
بهههرحال سوپاس بۆ تێبینیهکانت که من کهمێک به ههله تێیگهیشتم ببوره .
بژیت.
لـێـره نـیــه

Ledwan _ s نووسی:
سةرةتا دةستةكانت خؤش بيت برام بؤ ئةو راو بوجونانة و بيشنيارة ’’
ئةوةى راستى بيت برام لة هةموو يانةكان بابةتى كؤبى كراوة هةر زياترة لة بابةتى تايبةت بة ئةندام كة هى خوى بئ ,, هةروةها بؤ سةردانى كردن و بيشت كوئ خستن بةشةكان .. ئةوش دةكةريتةوة سةر ئةندام ,, كة حةز لة ج بةشيك دةكات وا بج بةشيك زور دةخويبنيتةو جونكة ئيمة ناتوانين زورى لة كةسيك بكةين كة خوى حةزى لئ نةبئ بلين دةبئ تو لة هةموو بةشةكان بةشداريت هةبئ و بابةت دابينت ئةمة شتيكى حةق و راستية برام ,,من بيشارةكانى توم زور بئ جوانة و انشاء اللة ئةوةى لة توانم دا بئ بةشدارى دةكةم لة هةموو بةشةكان بةلام بة مةرجئ بابةتةكة جوان و ريك و بيك نوئ بيت ,,
دووبارة دةستةكانت خؤش بيت بؤ بيشنارةكانت بة راستى بيشنيار و راو بوجونى جوانت هةية ..دلنيام جةنابت بؤ بيشكةوتنى يانة ئةو بيشنارت كردةوة
بة هيواى سةركةوتن بؤ بةريزت
سوپاس کاک لێدوان .
باشه مادهم ئێمه خۆمان دهزانین که بابهتی کۆپی زیاتره بۆ ههول نهدهین که خۆمان بابهت بنوسین جا ههر جؤنێک بێت گهر باشیش نهبێت رۆژێک دێت دهگاته لوتکه . هیوادارم ههمووان واز لهکۆپی بێنن .
دوباره سوپاس کاک لێدوان بۆ نوسینی ئهم وهلامه.
لـێـره نـیــه

سارهک پێش ئیستا قسهم لهسهر ئهوه کرد بوو
لـێـره نـیــه

Vinos نووسی:
سه ره تا به خیڕ بێیته وه
پێشنیاره که ت جوانه .
بۆ ئه وه ی ئه ندامان سه ردانی هه موو به شه کان بکات منیش وه ك ئه ندامان ئه ڵێم
ئه مه ئه که وێته وه سه ر ئه ندامه که خۆی،، به ڵام من به داخه وه ئه وه ی ئه ی بینم له یانه،
چه ند ئه ندامێك بابه ته که ی لا جوانه به س رقێك له دڵی هه یه به ژدار نابێت له بابه تی ئه ندامه که
ئه و ئه ندامه ی که که سێك له بابه تی به ژدار نابێت به دڵنیایه وه ئه ویش له بابه تی ئه و ئه ندامه به ژدار نابێت
به مه ش بابه ته کان په یامیان که متره و ئه ندام تاقه تی نابێت به په رۆشه وه بابه تی نوێ و جوان بڵاو بکاته وه بۆیه
ئه وانه ی ئێستاش به شداری ئه که ن هه ندێکی زۆریان ئه ندامی تازه ن و ته نها به ده ست خۆشیه ك په یامێك به جێده هێڵن
گه ر ئه ندامه کۆنه کانمان به خۆشحاڵی له زۆرینه ی بابه ت به ژدار بن و سه رنج و ڕایه ك ده ر ببڕن
ئه ندامه تازه کانیشمان هه مان شێوه ده بن له و بڕوایه م یانه زۆر جوان و خۆش ئه بێت ،
کاتیک هاتیته یانه به په رۆش بیت بۆ بابه تێك و په یام نوسینێک و بڵاو کردنه وه ی بابه ت .
به ڵام له و بڕوایه شم چه ندێك پێشنیار و قسه له سه ر ئه م شتانه بکرێت باش نابێت یانه ..
زۆر سوپاس ڤینۆس خان .
نوسینهکانت زۆر گرنگن له جێی خۆیانن هیچم نیه ، بهلام بۆ دێری کۆتایی منیش لهگهلتم که باش نابێت بهس دهبێت زوو کهموو کورتیهکان چارهسهر بکرێت بۆ ئهوهی که زۆۆر گهوره بوو پێیوه نهنالێنین .
سهرکهوتووبیت.
لـێـره نـیــه

Didar_Chaware نووسی:
سارهک پێش ئیستا قسهم لهسهر ئهوه کرد بوو
بهلێ زۆر له ئهندامانی تریش بابهتیان لهسهر نووسیوه بهلام ههر بێ سوود بوو لهگهل چهند هاورێیهکی ئهم یانهیه بریارماندا که کۆتا بابهت لهسهر ئهمه بنووسین .
ئینشاالله کۆتایشی پێ دێت .
سوپاس.
لـێـره نـیــه

دهست خۆش كاك عمر
زۆر ئهندام ههن ئهم كارانه دهكهن بۆ ئهوهی پهیام زیاد بكهن بێ ئهوهی بابهت بخووێننهوه یهكسهر دهست خۆشی دهنووسن
+
داوا له ئهندامان دهكهم له ههموو بهشهكان به ژدار بن بێ جیاوازی
لـێـره نـیــه
له ئێستاوه ..دهستدهکهین بهجێبهجێکردنی رهخنهکانت
هیوادارم جێبهجێی بکهین

لـێـره نـیــه
پهڕهكان: 1 2